Miten aloin tekemään mappingiä?

18.04.2024

Videomappaus tarkoittaa tekniikkaa, jossa esimerkiksi esineiden tai rakennusten pintaan heijastetaan videotykillä animaatioita ja liikkuvaa kuvaa. Videomappauksessa kartoitetaan alue, jolle video rajataan – tässä tapauksessa nukkeen, jonka päällä tekemäni kuva tai video pyörii. 

Virtual Fashion Collection

Innostus videomappausta kohtaan syntyi kokeilujen kautta. Siihen myötävaikutti into muistojen taltioimiseen ja muistoista taiteen tekemiseen. Virtuaalinen vaatemallisto sai alkunsa unelmasta luoda oma vaatemallisto. Unelmasta tuli totta kun katsoin ensimmäisiä editoimiani videoita mallinuken pintaan heijastettuna. Sain idean kokeilla, miltä kännykän avulla editoidut videot näyttäisivät nuken pinnalle heijastettuina.


Keisarilla ei ole vaatteita

Aivan kuten H.C. Andersenin (wsoy, 1994), sadussa Keisarin uudet vaatteet, haluan olla se huijari, joka väittää kutoneensa timanteista ja kultalangasta maailman upeimmat ja muodikkaimmat vaatteet.

Mallinuken käyttäminen vaatteen valmistuksessa oli minulle entuudestaan tuttua ja nyt minulle tuli tarve löytää nukkeja kaavailemieni korujen suunnitteluun. Aloin etsiä niitä netistä ja kyselemään vaateliikkeistä kunnes satuin kysymään juuri oikeasta paikasta. Kasa hylättyjä nukkeja odottivat löytymistään vaateliikkeen varastossa. Saatuani monta nukkea oppilaakseni, aloin pohtimaan ja tutkimaan miten niistä voisi tehdä taidetta. Mietin miten voisin toteuttaa oman vaatemalliston?

Pimeässä tilassa esitettävä teos koostuu ihmisenkokoisesta nukesta. Se voi pitää sisällään videoteoksia, diaesityksen valokuvista tai piirroksista jotka esitellään nukessa. Esitän niiden olevan uusinta virtuaalista muotia, aivan kuin oikeita vaatteita.